Strategia, toiminta-ajatus ja arvot

Strategia on Syöpäjärjestöjen lupaus toimia määrätietoisesti terveyden edistämiseksi, syövän ehkäisemiseksi, sairastuneiden tukemiseksi ja syövästä aiheutuvien haittojen vähentämiseksi koko maassa. Syöpäjärjestöjen strategia ohjaa toimintaa vuosina 2021 – 2025.

Kkasi naista katselee papareita.

Toiminta-ajatus

Ehkäisemme syöpään sairastumista, edistämme siitä selviytymistä ja tarjoamme tukea sairastuneille ja heidän läheisilleen​.

Visio: Hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta

  • ehkäisyn ja varhaisen toteamisen ansiosta yhä harvempi sairastuu tulevaisuudessa syöpään
  • hoitojen ansiosta nykyistä useampi sairastuneista paranee täysin
  • parantumatonta syöpää sairastavat voisivat elää hoidon ja tuen ansiosta mahdollisimman hyvää elämää
  • kun syöpä etenee, sairastuneelle voidaan tarjota hyvä palliatiivinen hoito ja saattohoito asuinpaikasta huolimatta.

 

Tutustu Syöpäjärjestöjen strategiaan 2021-25


Arvot

Syöpäjärjestöjen arvot ovat tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus, saavutettavuus, luotettavuus ja yhteisöllisyys. Ne korostavat yhdenvertaista hoitoa kaikille, esteettömiä palveluita, luotettavaa tietoa ja vahvaa yhteisöllisyyttä potilaiden tukemisessa.

Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus

Syöpäjärjestöt pyrkii turvaamaan jokaiselle mahdollisuuden hyvään hoitoon asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta. Kaikilla on yhtäläinen ihmisarvo.

Saavutettavuus

Syöpäjärjestöjen palvelut ovat esteettä saatavilla. Saavutettavuus huomioidaan nykyisiä ja uusia palveluita kehittäessä.

Luotettavuus

Syöpäjärjestöt pitää lupauksensa syöpään sairastuneille, heidän läheisilleen, jäsenilleen, kansalaisille, lahjoittajille, päättäjille ja tutkijoille. Syöpäjärjestöjen tarjoama tieto on paikkansapitävää ja ajantasaista.

Yhteisöllisyys

Suomen Syöpäyhdistys on Suomen suurin ja vaikuttavimpiin kuuluva potilas- ja kansanterveysjärjestö. Sen vahvuus rakentuu asiakasta lähellä oleville alueellisille jäsenyhdistyksille ja valtakunnallisille potilasjärjestöille, keskustoimistolle ja näiden saumattomalle yhteistyölle. Yhteisöllisyyden pohjana ovat vapaaehtoistoiminta, vertaistuki ja aktiivinen jäsentoiminta.