Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Syöpäjärjestöjen tukihenkilötoiminta on keskeisin vapaaehtoistoiminnan muoto. Syöpäjärjestöissä toimii vapaaehtoisia mitä erilaisimmissa tehtävissä. Valitse oma tapasi auttaa ja ilmoittaudu mukaan!

Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoiminta tarjoaa hyvää mieltä, merkityksellisyyttä, tuen vapaaehtoistehtävään ja tekemisen meininkiä parhaassa porukassa.

Jos sinulla on omakohtainen tai läheisen kokemus syövän sairastamisesta tai muuten vain halu auttaa ja tehdä merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa, tule mukaan Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoimintaan.

Saman kokenut vertaistukija osaa usein parhaiten tukea syövän kanssa elävää ja auttaa häntä jaksamaan arjessa. Syöpäjärjestöjen vertaistukija on itse sairastanut syövän tai hän on sairastuneen läheinen. Palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa tukihenkilö voi olla myös vapaaehtoinen, jolla ei ole omakohtaista kokemusta syövästä.

Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoiminta tarjoaa merkityksellistä tukea, ja vertaistukija voi parhaiten auttaa syövän kanssa elävää, olitpa itse sairastanut tai halukas auttamaan.

Tule mukaan

Syöpäjärjestöjen tukihenkilötoiminta on keskeisin vapaaehtoistoiminnan muoto. Syöpäjärjestöissä toimii vapaaehtoisia mitä erilaisimmissa tehtävissä. Hae oman alueen vapaaehtoistoimintaaan!

Tule vapaaehtoiseksi

Coloresin vertaistukitoimintaa pyörittävät aktiiviset vapaaehtoiset, jotka ovat itse sairastaneet suolistosyövän, ovat sairastavan läheisiä tai Lynchin syndrooman kantajia. Vapaaehtoistyötä tehdään tavallisilla taidoilla omaan kokemukseen perustusten.

Sivu avautuu uudessa ikkunassa

Syöpäjärjestöjen vapaaehtoisena sinulle kerrotaan vapaaehtoistoiminnan periaatteet sekä vapaaehtoisen oikeudet ja velvollisuudet.

Syöpäjärjestöt sitoutuu tukemaan vapaaehtoisia muun muassa.

  • antamalla riittävät valmiudet tehtävien hoitamiseen perehdytyksen ja koulutuksen avulla
  • tarjoamalla tukea tehtävässä toimimiseen ja toiminnan kehittämiseen
  • kohtelemalla vapaaehtoisia kunnioittavasti, tasa-arvoisesti ja luottamuksellisesti

Videolta näet, miten vapaaehtoiseksi tuleminen etenee.

Tarjoamme sinulle hyvää mieltä, merkityksellisyyttä, tukea tehtävääsi ja tekemisen meinikiä parhaassa porukassa.

Tule mukaan lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi

Syöpäjärjestöjen vapaaehtoiset voivat toimia erilaisissa vapaaehtoistehtävissä kertaluontoisesti tai säännöllisesti. Vapaaehtoistoiminta on palkatonta. Syöpäjärjestöihin kuuluu 17 alueellista syöpäyhdistystä ja valtakunnallista potilasjärjestöä. Syöpäjärjestöjen vapaaehtoiset toimivat jäsenyhdistyksissä. Kaikissa jäsenyhdistyksissä on tukihenkilöitä ja luottamushenkilöitä sekä lisäksi yhdistykset tarjoavat monia muita kiinnostavia tehtäviä kuten lipaskerääjä ja tapahtumavapaaehtoinen. 

Lue lisää vapaaehtoisuudesta

  • Arvokkaan aikansa antajat

    ”Ihmisille on ominaista tehdä hyvää toiselle. Jos sinulla on hetki aikaa kuunnella ja tukea, niin miksi et sitä tekisi?” Näin eräs tukihenkilöistämme vastasi kysyttäessä, mikä häntä motivoi […]

    Lue lisää
  • Resilienssi on voimavara, jolla luodaan parempaa tulevaisuutta

    Koronakriisi on asettanut meidät aiempaa selvemmin vastakkain elämän tosiasioiden kanssa, johon kuuluvat sairaus, heikkous, kuolema, ennakoimattomuus ja epävarmuus. Nämä asiat eivät ole vain ikääntyneiden […]

    Lue lisää
  • Olemme potilaiden äänenä ja tukena

    Aikana, jolloin hyvinvointialueet ovat juuri aloittaneet toimintansa, on hyvin tärkeää miettiä, miten Syöpäjärjestöt asemoituu uudessa tilanteessa. Kun katsomme aikaa taaksepäin, on järjestö […]

    Lue lisää
  • Arkisia tekoja toisen hyväksi

    Kaikkein tärkeintä on olla läsnä ja kuunnella. Monesti me jutellaan siitä, mikä sairastuneelle on tärkeää tai mikä on tuottanut arjessa mielihyvää. Mustikan poiminnasta, jääkiekosta, lemmikeistä […]

    Lue lisää
  • Etäkurssi tuo kuntoutuksen kotiin

    Syöpään sairastuminen vaikuttaa monin tavoin sairastuneen terveyteen ja hyvinvointiin. Sairauden ja hoitojen vaikutukset saattavat näkyä niin fyysisessä, psyykkisessä kuin sosiaalisessa toimintakyvyssä. […]

    Lue lisää
  • Syöpäjärjestöt: Haluaako hallitus syöpäsairaat päivystyksiin?

    Sotejärjestöjen avustuksiin kaavailtu mittava ja hätäisesti valmisteltu leikkaus on hallitukselta hölmöläisen peiton jatkamista, toteaa 12 alueellista syöpäyhdistystä ja viittä potilasjärjestöä […]

    Lue lisää