Hannan vastuulla on mm. vaikuttajayhteistyö, nuorisoraatien työn koordinointi ja nuorille suunnattu someviestintä.
Viiden vuoden Syöpäjärjestöt-kokemuksella Hanna on tyytyväinen työyhteisöönsä.
– Viihdyn Syöpäjärjestöissä, koska täällä on luottamuksen ilmapiiri ja talon arvot ovat linjassa omien arvojeni kanssa. Työntekijöihin suhtaudutaan yksilöinä ja heidän toiveitaan ja tarpeitaan kuunnellaan. Itse arvostan kovasti myös sitä, että työnantaja huolehtii henkilöstön hyvinvoinnista tarjoamalla mahdollisuuksia liikuntaan työviikon aikana.
Sosionomi (AMK) -tutkinnon aiemmin suorittanut Hanna Soini on jatkanut kouluttautumista Syöpäjärjestöissä. Työnantaja suhtautui opiskelutoiveisiin kannustavasti.
– Suoritin oppisopimuksella markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinnon. Sen myötä ja työkokemuksen karttuessa olen saanut isompia vastuukokonaisuuksia, mikä on tehnyt työstäni entistä mielenkiintoisempaa, Hanna arvioi.
Etätyö hitsasi tiimin entistä enemmän yhteen
Nuorten terveyden edistäminen on laaja kokonaisuus, joka sisältää syövän ehkäisyn kannalta keskeisiä aihepiirejä, kuten tupakka- ja nikotiinituotteet, ravitsemus, liikunta ja seksuaaliterveys. Tiimissä työskentelee tällä hetkellä seitsemän henkilöä.
– On mahtavaa, että tiimissäni kaikki pääsevät mukaan toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen! Työssäni saan paljon iloa myös palautteesta, joka tulee suoraan nuorilta – enkä tarkoita tällä nyt pelkästään myönteistä palautetta. Nuorilta saadut rakentavat kehitysehdotukset auttavat meitä tekemään entistä parempaa viestintää ja kehittämään toimintaa, toteaa Hanna.
Koronan vuoksi tiimi on tehnyt pitkään etätöitä, eikä lähitapaamisia ole juuri ollut. Vuoden 2020 lopussa Hanna Soini muutti Helsingistä Ouluun. Työtiimi jäi 600 kilometrin päähän.
– Muutto Ouluun oli iso askel henkilökohtaisessa elämässä ja olen todella tyytyväinen, että työnantaja suhtautui siihen myönteisesti. Vaikka olen fyysisesti kaukana, minua on kohdeltu tasa-arvoisesti muiden työntekijöiden kanssa ja olisin tarvittaessa saanut kotiinkuljetuksena sähköpöydänkin, kuten pääkaupunkiseudulla asuvat kollegani.
– Koen, että etätyön aikana tiimi on jopa hitsautunut aiempaa enemmän yhteen. Nyt meillä on ollut mahdollisuus pitää säännöllisesti jopa yhteisiä kahvitaukoja, jotka aiemmin toimistolla työn imussa unohtuivat.
– Hyvä tiimihenki merkitsee minulle todella paljon. Kenenkään työ ei ole jatkuvasti pelkkää aurinkoa, joten nihkeämpinä aamuina tiimi osaa antaa tarvittaessa tilaa tai vaihtoehtoisesti nostaa kuopasta, ihan sen mukaan, mitä milloinkin tarvitaan.
Syöpäjärjestöjen mutkaton ilmapiiri ja hyvä yhteishenki saavat Hannalta paljon kiitosta.
– Täällä ei ihmisiä mitata tittelien mukaan. Ajalta ennen koronaa kaipaan taukotilasta raikuvaa iloista naurua ja hersyviä keskusteluja, joita kävimme eri osastojen ihmisten kanssa. Meidän vahvuutemme on selkeästi se, että suhtaudumme tasa-arvoisesti toisiimme ja annamme arvoa toistemme saavutuksille riippumatta työnkuvista tai titteleistä.