Verkostot ja kansainvälinen yhteistyö
Syöpäjärjestöt tekee yhteistyötä erityisesti muiden kansalaisjärjestöjen kanssa yhteisten tavoitteiden edistämiseksi.
Syöpäjärjestöt tekee yhteistyötä erityisesti muiden kansalaisjärjestöjen kanssa yhteisten tavoitteiden edistämiseksi.
Tarttumattomien sairauksien verkosto
Verkoston tavoitteena on ehkäistä kansansairauksia ja vähentää niistä johtuvia haittoja. Verkosto muodostuu seitsemästä kansanterveysjärjestöstä ja Lääkäriseura Duodecimista. Verkosto on osa kansainvälistä NCD Alliance -verkostoa (NCD = non-communicable diseases).
Ehkäisevän päihdetyön verkosto
Ehkäisevän päihdetyön verkosto on noin 50 järjestön yhteistyöelin, joka pyrkii edistämään kansanterveyttä vähentämällä ja ehkäisemällä päihde- ja pelihaittoja.
Savuton Suomi -verkosto
Verkoston tavoitteena on muun muassa vähentää tupakkatuotteiden käyttöä ja varmistaa tupakkavieroituksen saatavuuden osana terveydenhuollon palveluja. Verkostossa on mukana noin 25 järjestöä ja terveydenhuollon toimijaa.
Syöpäjärjestöt tekee laajaa kansainvälistä yhteistyötä eri järjestöjen, tutkimusorganisaatioiden ja viranomaisten kanssa.
Syöpäjärjestöt on jäsenenä pohjoismaisten syöpäjärjestöjen yhteistyöelimessä, Pohjoismaisessa syöpäunionissa (Nordic Cancer Union), joka tukee yhteispohjoismaista syöpätutkimusta ja toteuttaa yhteisiä syövän ehkäisyn hankkeita.
Syöpäjärjestöt tekee yhteystyötä Pohjoismaisten Syöpäyhdistysten ja muiden järjestöjen kanssa tupakka- ja nikotiinituotteiden ehkäisyn ja lopettamisen tuen edistämiseksi. Ryhmässä tehdään kansainvälistä vaikuttamista ja tutkimusta.
Syöpäjärjestöt on Euroopan kansallisia syöpäjärjestöjä edustavan ECL:n (Association of European Cancer Leagues) jäsen. ECL edistää syövän ehkäisyä tekemällä tunnetuksi Euroopan syöpäohjeistoa (European Code Against Cancer) sekä jakamalla parhaita käytäntöjä potilaiden neuvonnassa, tuessa ja kuntoutuksessa. Syöpäjärjestöt on mukana ECL:n työryhmissä vaikuttamassa syövän ennaltaehkäisyyn ja seulontaan, tupakkapolitiikkaan, lääkepolitiikkaan ja potilaiden tukemiseen.
Syöpäjärjestöt on jäsenenä Kansainvälisessä syöpäunionissa UICC:ssä (Union for International Cancer Control) ja tukee erityisesti sen työtä kehittyvien maiden syövän ehkäisyn vahvistamiseksi.
Suomen Syöpärekisterillä on edustus useissa kansainvälisissä tutkimustoiminnan yhteistyöorganisaatioissa. Syöpärekisteri tekee aktiivista tieteellistä ja syövänehkäisyyn liittyvää yhteistyötä WHO:n kansainvälinen syöväntutkimuskeskuksen IARC:n kanssa. Suomen Syöpärekisterin tutkimusjohtaja Sirpa Heinävaara on IARC:n tieteellisen neuvoston Suomen edustaja.
Lisäksi Syöpärekisteri tekee tiivistä yhteistyötä pohjoismaisten syöpärekistereiden (ANCR, johtokunnassa Syöpärekisterin johtaja Janne Pitkäniemi ja seulontajohtaja Tytti Sarkeala ovat Suomen edustajia) ja Euroopan syöpärekisteriyhdistysten (ENCR) kanssa osallistumalla alan kokouksiin ja koulutustilaisuuksiin.
Syöpäjärjestöt on mukana muussakin kansainvälisessä yhteistyössä erilaisten järjestöjen ja verkostojen kautta. Yhdistys on jäsenenä muun muassa Framework Convention Alliance -järjestössä, joka tukee kansainvälistä tupakointia rajoittavaa sopimusta, sekä International Cancer Information Service Group (ICISG) -järjestössä, joka kehittää laadukasta syöpäneuvontapalvelua. Myös Suomen Syöpärekisteri tekee laajaa kansainvälistä yhteistyötä.
Syöpäjärjestöjen palvelut on tarkoitettu kaikille syöpään liittyvistä asioista pohtiville. Tukipalvelut auttavat myös arjen kriiseissä.
Chat-keskustelu
Voit chattailla syöpään erikoistuneen sairaanhoitajan kanssa – Syöpäjärjestöjen chat-palvelu on saatavilla kaikkisyovasta.fi -sivustolla klo 9-15.
Lue lisääMaksuton puhelinneuvonta
Neuvontapuhelin palvelee numerossa 0800 19414. Hoitaja vastaa puhelimeen maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15. Palvelu on maksuton.
Lue lisääAlueelliset palvelut
Etsi lähin alueyhdistys tai valtakunnallinen järjestö, joka auttaa sinua eteenpäin, kun tarvitset tukea ja apua.
Lue lisää